Dehidrasi versus beku garing

Dehidrasi VS. Freeze dried

Akeh wong mikir produk beku-pepe lan produk dehidrasi iku bab sing padha. Nalika loro-lorone apik kanggo panyimpenan jangka panjang lan kit darurat, sing "urip nyonggo urip beting" beda, minangka proses pengawetan.

 

 

  1. Kelembapan: Freeze-pangatusan mbusak babagan 98 persen saka Kelembapan ing pangan, nalika dehidrasi mbusak babagan 90 persen.
  2. urip beting: Isi kelembapan duweni pengaruh ing umur simpan, karo beku-pepe panganan langgeng antarane 25 lan 30 taun, lan produk dehidrasi tahan bab 15 kanggo 20 taun.
  3. Nutrisi: Panganan beku-pepe nahan sebagian besar vitamin lan mineral asli saka prodhuk seger, nalika proses dehidrasi bisa gampang ngrusak nutrisi kasebut.