Мерсер фудс

Мерсер фудс

мермер храна

Mercer Foods сега е дел од Thrive Freeze Dried Foods “Напредувај живот”. Последните неколку години беа неверојатни. Thrive Life буквално стана лидер во сушењето на замрзнување и продолжува да ги врти главите ширум светот додека Thrive life ги прави работите подобро; поефикасно и технолошки посупериорно. Thrive Life го подигна нивото со квалитетот и процесите на сушење со замрзнување, но не застануваме тука. Како што замрзнато сушена храна станува се повеќе и повеќе мејнстрим, Thrive Life ќе продолжи да се истакнува како најквалитетен достапен производ!

Имајќи го предвид растот, Thrive Life has declared the immediate merger with a freeze dry company in California called “Mercer Foods.” Mercer foods llc operates out of Modesto CA (Мерсер храна умерено) специјализирана за замрзнување сушено овошје и зеленчук, и продава на индустријата за прехранбени услуги, како и други мануфактури. Оваа објава ќе му овозможи на Thrive Life многу повеќе пристап до машините за замрзнување, други производствени капацитети, добавувачи и земјоделци, како и искусни системи и луѓе. Сушењето со замрзнување ја зачувува структурата, боја, вкусот и хранливата содржина на храната со отстранување на влагата како пареа во вакуум.

Исклучително сме возбудени поради оваа објава и уверени сме дека ова ќе ни помогне да растеме експоненцијално! Оваа објава е фокусирана на подготовка за експоненцијален раст.

More about Мерсер фудс: Mercer Foods llc maintains numerous programs and certifications to ensure that all health and safety regulations, food and sanitation standards are met. Their programs and products are compliant with the regulations and standards established by the FDA, USDA and OSHA. They are committed to producing freeze-dried food products that are 100% safe, tested and in compliance with all allergen programs.

Did you know?
To reduce our energy usage, Mercer Foods draws power from a 220,000 square-foot solar field with 3,852 solar modules. The solar power generated by the field provides two months of Mercer foods plant’s power needs annually. They also employ a smart lighting system to ensure reduced electricity usage. Mercer Foods Modesta CA sources all fruits and vegetables ethically and responsibly.

More about напредува животот замрзнување сушена храна:

напредува животот замрзнување сушена храна

Helping families starts with a healthy meal, but Thrive Life’s passion for helping people stretches past the dinner table. Thrive Life sends 5% of their profits to developing countries, which means your dinner is helping build schools, empower women, and build communities around the world.