Sa zgjat ushqimi i tharë në ngrirje

Sa zgjat ushqimi i tharë në ngrirje

Një nga avantazhet kryesore të ushqimit të tharë në ngrirje është jetëgjatësia e tij. Ushqimet e thara në ngrirje mund të zgjasin për vite, nëse jo dekada, në varësi të procesit të tharjes në ngrirje, ruajtjen e ushqimeve të thara në ngrirje dhe llojin e ushqimit. Ushqimet e thara në ngrirje të Thrive Life mund të zgjasin nga 8 vite deri në fund 20 vjet. Na kontaktoni për të ditur më shumë rreth procesit tonë të tharjes në ngrirje dhe për të marrë më shumë detaje se sa kohë zgjasin ushqimi i tharë në ngrirje. Do të mahniteni me cilësinë e perimeve tona të thara në ngrirje, dhe ngrini frutat e thata si bananet e thata në ngrirje.

Me procesin tonë inovativ të tharjes në ngrirje, heqim pothuajse të gjithë ujin dhe mbyllim lëndët ushqyese, që do të thotë se ushqimet Thrive do të qëndrojnë të freskëta për një kohë shumë të gjatë! Afati i ruajtjes ndryshon në varësi të kushteve të ruajtjes. Vaktet e thjeshta me pjata zgjasin të paktën 6 muaj nga momenti i marrjes së tyre. Shumica e produkteve tona të konservuara zgjasin një vit pas hapjes dhe 25 vite përpara hapjes—dhe ne e bëjmë atë pa shtuar konservues!

Sa zgjat ngrirë e tharë e ushqimitTë gjitha metodat e ruajtjes së ushqimit kanë të mirat dhe të këqijat e tyre. Procesi i tharjes në ngrirje është jashtëzakonisht efektiv në krijimin e ushqimit që ruan ushqimin e tij për një kohë të gjatë. Shelf life is important when you’re looking for preserved foods for regular daily use or stocking up on emergency supplies.

TERMINOLOGJIA E JETËSIMIT
Edhe pse shumica e produkteve të thara në ngrirje kanë një "afat të gjatë ruajtjeje,” mund të nënkuptojë një nga dy gjërat. i parë, "Më e mira nëse përdoret deri në jetëgjatësi" tregon kohëzgjatjen e kohës kur ushqimi ruan pjesën më të madhe të shijes dhe ushqimit të tij origjinal. Kjo është data e shënuar në shumicën e produkteve në dyqane ushqimore. Zakonisht do të jetë nga disa javë deri në disa vjet, në varësi të produktit.

Ekziston edhe "jeta e ruajtjes së jetës,” që tregon kohëzgjatjen e kohës që produkti do të mbajë jetën pa u prishur ose pa u bërë i pangrënshëm. Kjo mund të jetë diku nga disa vjet në disa dekada. E gjitha varet nga procesi i ruajtjes dhe kushtet e ruajtjes së tij.

KUSHTET E RUAJTJES
Disa kushte kryesore të ruajtjes kanë ndikime të mëdha në jetëgjatësinë e ushqimit të tharë në ngrirje.

thrive life freeze drying process

Oksigjen: Oksigjeni në ajër mund të ketë efekte negative në lëndët ushqyese, vitaminat, aromë, dhe ngjyra në ushqim. Gjithashtu mund të rrisë rritjen e mikroorganizmave si bakteret. Të kesh një vulë hermetike mbi ushqimin në ruajtje është një domosdoshmëri për të ruajtur jetëgjatësinë.
Lagështia: Lagështia gjithashtu krijon një mjedis të dobishëm për mikroorganizmat, duke rezultuar në prishje dhe përkeqësim të ushqimit të tharë në ngrirje. Afati i ruajtjes shkurtohet ndjeshëm kur ushqimi ruhet në një zonë të lagësht.
Drita: Kur ushqimi është i ekspozuar ndaj dritës, mund të përkeqësojë proteinat, vitaminat, dhe lëndët ushqyese në të. Kjo mund të rezultojë shpejt në njollë dhe shije të pakëndshme, prandaj sigurohuni që t'i ruani produktet tuaja në një zonë të errët.
Temperatura: Temperaturat e larta bëjnë që proteinat të prishen dhe vitaminat të shkatërrohen, që ndikojnë në ngjyrë, aromë, dhe aroma e ushqimit të konservuar. Ruajtja e ushqimit në një mjedis të ngrohtë do të përkeqësojë shpejt jetëgjatësinë e tij.