Si të paketoni ushqime të thara në ngrirje

Çelësi për të ruajtur në mënyrë efektive ushqimin është paketimi adekuat, nëse po përpiqeni të bashkoni furnizimet tuaja afatgjata të urgjencës ose thjesht dëshironi të hani fruta dhe perime të freskëta të kopshtit gjatë gjithë dimrit. Pasja e paketimit të mirë për ushqimin e tharë në ngrirje është jetike pasi është linja e vetme e mbrojtjes që ndan vaktet tona dhe kushtet që mund t'i bëjnë ato të prishen. Eliminimi i tre gjërave është i veçantë për të ndaluar artikujt nga prishja: ndriçimi, oksigjen, dhe uji. Për të shmangur marrjen e lagështisë nga ajri, ushqimet e ngrira ruhen në enë hermetike. Për paketim me shumicë, pako me petë me shtresa polimer, plastike, dhe bombola metalike, ose mund të përdoren gjithashtu metale dhe bateri me fibra. Shpesh nëse është e mundur, pajisni një dhomë me rafte dhe ruani ushqimin tuaj të vendosur siç duhet në klimën që kërkon (të tilla si një bodrum i ftohtë ose një dollap i errët), dhe mund të zgjasë për dekada. Zbulimi i sekreteve të paketimit të ushqimeve të thara në ngrirje. Mësoni se si qëndron i freskët dhe i shijshëm!

Paketimi i ushqimit të tharë në ngrirje

lulëzojnë Jeta përdor procesin e patentuar Nutrilock për të siguruar produktin me cilësi më të lartë me lëndë ushqyese të mbyllura dhe për të mbajtur ushqimin tonë po aq të freskët sa ditën e korrjes., kështu që kurrë nuk duhet të ndiqni datat e skadencës. Të gjithë së bashku kanë mbaruar 40 hapat në procesin tonë të cilësisë dhe prodhimit përpara se një produkt të certifikohet nga Nutrilock. Kjo është shumë për ne për t'u shqetësuar. Por ne jemi të lumtur ta bëjmë nëse kjo do të thotë se gjithçka që duhet të bëni është të kërkoni vulën.

Paketimi i ushqimit të tharë në ngrirje

Ju mund t'i shihni këto hapa më poshtë, por së pari le t'i përgjigjemi pyetjes suaj dhe të flasim për "si të paketoni ushqimin e tharë të ngrirë".

Nëse vaktet do të konsumohen në të ardhmen e afërt, përdorimi i burimeve të ripërdorshme si kavanoza është i mençur dhe një mënyrë e shkëlqyer për të kursyer para. Kavanozët janë të dobishëm pasi mund të ripërdoren, dhe ju jeni në gjendje të shikoni me lehtësi atë që keni ruajtur.

Kavanoza – Nuk është e nevojshme të krijoni reçel ose turshi për të shijuar përfitimet e konservimit. Për ruajtjen e ushqimeve të thara në ngrirje, kavanoza tradicionale të konservimit janë ideale. Gjithçka që duhet të bëni është t'i dezinfektoni ato dhe të shtoni një absorbues ajri për ta mbajtur ushqimin tuaj të sigurt dhe të sigurt për një kohë të gjatë.. Mundësisht mund të përdoret një mbyllës për të mbyllur kavanozët, por kjo metodë kërkon që të hiqet i gjithë oksigjeni.

kanaçe – Kanaçet janë një mundësi e shkëlqyer për ruajtjen e ushqimit. Ato jo vetëm që janë hermetike, por gjithashtu parandalojnë ekspozimin e paqëllimshëm të dritës. Procedurat janë mjaft të ngjashme me mënyrën sesi paketohet ushqimi në kavanoza. Kanaçet kanë një disavantazh në atë se ato nuk mund të riciklohen apo mbyllen

Çanta Mylar – Kjo është mënyra më themelore për të ruajtur ushqimin tuaj të tharë në ngrirje. Çanta Mylar janë efektive në bllokimin e dritës dhe ajrit, por duhet të hiqni sa më shumë ajër përpara se të mbyllni qeset mylar. Është një nga absorbuesit më të mirë të oksigjenit. Çanta zënë më pak vend se kavanozët ose kontejnerët, gjithashtu. Çantat Mylar mund të rikalohen sapo të përdoren dhe mund të shpëlahen dhe ripërdoren, ngjashëm me një kanaçe ose kavanoz. Çanta Mylar janë me të vërtetë të lehta dhe të lëvizshme në rast urgjence.

Kontejnerë për ruajtje të zgjatur të ushqimit – Këto janë kontejnerë të prodhuar ekskluzivisht për ruajtje afatgjatë. Ato ofrojnë mbrojtjen e nevojshme, por kostoja është e ndaluar. Ato shpesh janë të shtrenjta dhe mund të kërkojnë blerjen e produkteve shtesë ose ushqimin e vetë kompanisë. Një konsideratë tjetër është hapësira, pasi këto kontejnerë janë zakonisht mjaft të mëdhenj.

Sidoqoftë, kur paketoni ushqime të thara në ngrirje, nevojitet një çelës.

Viola! Thithësit e oksigjenit – Ky është një artikull i domosdoshëm. Një absorbues oksigjeni vendoset në një qese mylar. Cilado qoftë metoda e paketimit që përdoret, Shtimi i një grushti prej tyre në ushqimin tuaj do të ketë një ndikim të rëndësishëm në jetëgjatësinë e çdo konservimi.

Ju vërtet mund të mbani ushqime të thara në ngrirje edhe në enë të mbyllura me vakum. Krahasuar me kavanoza, kjo do t'ju japë një jetëgjatësi më të gjatë.

Duke shkuar në kamping, shëtitje, ose jashtë rrugës dhe të kesh nevojë për një paketë të mirë për një darkë të shpejtë dhe të shëndetshme është mjaft e lehtë. Shikoni ato; ato janë fantastike dhe efektive për t'ju kursyer pak stres dhe për t'ju dhënë më shumë kohë për të bërë paketimin. Ose thjesht mund të blini kanaçe dhe qese të thara në ngrirje të Thrive Life :). 

Tani le të flasim për hapat e procesit nutrilock:

Paketimi i ushqimit të tharë në ngrirje

"Uau! Kjo është e mahnitshme!” E dëgjojmë shumë këtë frazë. Sidomos kur dikush provon ushqimin tonë
për herë të parë..
Pra, cili është sekreti ynë? Epo, kjo është një sekret. Por ne do t'ju themi se ka mbaruar 40 hapat në tonë
procesi i tharjes me ngrirje të pronarit për të siguruar shijen, cilësia dhe ushqimi janë pikërisht ashtu
njerëzit e përshkruajnë atë: e mahnitshme!
ÇFARË ËSHTË NË një Premtim?

1. Takohuni me fermerët ose furnitorët e tyre për t'u siguruar që ata përmbushin standardet tona të larta të prodhimit, duke përfshirë kushtet e tokës dhe proceset e përgjithshme.
2. Verifikoni që çdo furnizues ndjek plane strikte të sigurisë ushqimore për të parandaluar kontaminimin e kryqëzuar
të alergeneve dhe për të parandaluar ndotës të tjerë të mundshëm.
3. Punoni me klientët dhe konsulentët për të hartuar produkte që janë të dëshiruara dhe relevante
për sot.
4. Zgjidhni produktet e klasës A.
5. Ndaloni ushqimet nga kompanitë ose vendet që nuk përmbushin standardet tona strikte të ushqimit.
6. Zgjidhni produkte pa ngjyra artificiale, shije, sulfitet, MSG, dhe vajra të hidrogjenizuara.
7. Kur është e mundur, zgjidhni produkte që nuk janë OMGJ dhe pa gluten.
8. Shqyrtoni dhe testoni përbërësit e mundshëm me ekipin tonë të cilësisë së produktit.
9. Shqyrtoni dhe provoni përbërësit e mundshëm me ekipin tonë të kuzhinës.
10. Verifikoni që çdo korrje të bëhet në kohën e pikut të pjekurisë.
11. Prodhimet me ngrirje të shpejtë brenda orëve nga vjelja për të maksimizuar shijen dhe për të bllokuar lëndët ushqyese.
12. Pasi është ngrirë, transportoni ushqimin në Shtabin e Thrive Life në American Fork, Juta, si
sa më shpejt dhe në mënyrë të sigurtë.
13. Sigurohuni që produkti të qëndrojë në temperaturën e saktë të saktë përpara se të futet në ngrirje
tharëse.
14. Inspektoni produktin kur ai mbërrin nga ferma në selinë tonë (Ekipi i SC).
15. Provoni të thani çdo grup ushqimor për të siguruar kohën e duhur, temperatura, dhe presioni. (Ushqimi
Ekipi shkencor)
16. Të gjithë punonjësit që punojnë për të tharë ushqimin në ngrirje kalojnë një proces të rreptë për t'u siguruar
ato plotësojnë kërkesat e rrepta të PMP.
17. Inspektoni produktin pasi është përgatitur për tharësin e ngrirjes. (Ekipi i prodhimit)
18.
Tharje në ngrirje. (Na vjen keq, por hapat 18–26 janë pronësore!)
Seria e testimeve dhe verifikimeve gjatë procesit të FD
26.
27. Transferoni produktin në mënyrë të sigurt nga tharëset e ngrirjes në Holding ku është inspektuar dhe testuar
para se të paketohen.
28. Testoni produktin për pamjen, shije, teksturë, dhe ngjyra. (Ekipi i Shkencës së Ushqimit)
29. Testoni përvojën e përgjithshme të produktit. (Ekipi i SC)
30. Testoni përvojën e përgjithshme të produktit. (Ekipi i zhvillimit të produktit)
31. Testoni përvojën e përgjithshme të produktit. (Ekipi i kuzhinës)
32. Testi i produktit përfundimtar. (Pronarët)
33. Inspektoni të gjitha dhomat e prodhimit dhe makineritë për pastërtinë duke përdorur ushqim me cilësi të sigurt
udhëzime.
34. Dhomat e testimit për alergenet.
35. Të gjithë punonjësit që paketojnë ushqimin kalojnë nëpër një proces të rreptë për t'u siguruar që janë
sanitare.
36. Inspektoni kanaçet për të siguruar etiketimin e saktë, mbush, dhe vulë.
37. Merrni certifikimin nga FDA dhe USDA.
38. Partner me USDA gjatë gjithë prodhimit të produkteve tona të mishit dhe vezëve.
39. Kryeni auditime të palëve të treta në baza të rregullta me rezultatet më të larta të standardeve.
40. Inspektimi përfundimtar nga Ekipi i QA me dokumentacionin e të gjithë procesit, duke përfshirë mbajtjen e sasive të caktuara të secilës grumbull për testime të ardhshme.
41. Dërgojeni produktin në mënyrë të sigurtë në magazinë ku pret se në cilën shtëpi do të caktohet.
Të gjithë së bashku kanë mbaruar 40 hapat në cilësinë dhe procesin tonë të prodhimit përpara një produkti
është i certifikuar nga Nutrilock. Kjo është shumë për ne për t'u shqetësuar. Por ne jemi të lumtur ta bëjmë nëse kjo do të thotë
gjithçka që duhet të bëni është të kërkoni vulën.

Paketimi i ushqimit të tharë në ngrirje