I dehidratuar kundrejt të tharë në ngrirje

I dehidratuar VS. E tharë në ngrirje

Shumë njerëz mendojnë se produktet e thara në ngrirje dhe produktet e dehidratuara janë e njëjta gjë. Ndërsa të dyja janë të mira për ruajtje afatgjatë dhe komplete emergjente, "jetëgjatësia" e tyre është e ndryshme, siç është procesi i ruajtjes së tyre.

 

 

  1. Lagështia: Tharja me ngrirje heq rreth 98 përqindja e lagështisë në ushqim, ndërsa dehidratimi largon rreth 90 për qind.
  2. Afati i ruajtjes: Përmbajtja e lagështisë ka një efekt në jetëgjatësinë, me ushqime të thara në ngrirje që zgjasin ndërmjet 25 dhe 30 vjet, dhe produkte të dehidratuara që zgjasin rreth 15 në 20 vjet.
  3. Të ushqyerit: Ushqimi i tharë në ngrirje ruan shumicën e vitaminave dhe mineraleve origjinale të produkteve të freskëta, ndërsa procesi i dehidrimit mund t'i shpërbëjë lehtësisht ato lëndë ushqyese.