Udhëzues për ruajtjen e ushqimit emergjent

ngrini ushqimin e tharë për mbijetesë

Mund të ketë raste kur duhet të qëndroni jashtë për një kohë të caktuar. Nën këto rrethana, do të dëshironi të keni ushqim me vete për të zgjatur në ato ditë kur jeni larg shtëpisë. Natyrisht, nuk do të jeni në gjendje të mbani me vete ushqim të gatuar dhe këtu hyn rëndësia e ruajtjes së ushqimit siç duhet. ushqime që kanë një afat të gjatë raft dhe janë blerë për ruajtje si racione emergjence.

Një mundësi për këto lloje ushqimesh është tharja në ngrirje. Këto lloj ushqimesh kalojnë nëpër një proces për të hequr me shumë butësi ujin që përmbajnë. Kjo heqje e butë e përmbajtjes së ujit siguron që shumica e lëndëve ushqyese dhe vitaminave të mbesin të paprekura. Shumicen e kohes, thjesht shtoni pak ujë dhe lëreni të qëndrojë rreth 10 minuta pasi e keni trazuar mirë.

Ky lloj ushqimi gjithashtu zgjat një kohë shumë të gjatë dhe disa mund të ruhen deri në 25 vjet ose më shumë. Kjo natyrisht do të thotë që ju nuk duhet t'i zëvendësoni ato shumë shpesh para datës së skadimit të tyre dhe ju kursen para në planin afatgjatë.

Në lulëzojnë jetën, për shembull, gama e ushqimeve të thara në ngrirje është mjaft e larmishme, nga zierja e viçit dhe frutat te ëmbëlsirat e shijshme siç janë keksat.

Të tharë në ngrirje – përfshirë perimet e papërpunuara, supave dhe përzierjeve me merak, produktet e qumështit të llojeve të ndryshme – janë një element kryesor tjetër i njohur për mbajtjen e ushqimeve të thata.

Edhe njehere, ky fakt shihet si një burim argëtimi i gëzuar për njerëzit që minimizojnë mençurinë e ndërtimit të një furnizimi urgjent ushqimi; ndihmon të imagjinosh ato fjalë përbuzëse që ikin nga një gojë e çarë, e cila shpesh është e mbushur me pjata të ushqimit të shpejtë, të bëra nga të njëjtat gjëra që "përgatitësit" i ruajnë me shumicë.

Kështu që, me sa duket, 'ngathtësia' e ruajtjes së ushqimeve të thata qëndron në një çështje të preferencës kohore: njerëzit që praktikojnë aftësitë e mbijetesës shtyjnë kënaqësinë, duke investuar në vaktet që do të hanë në të ardhmen, ndërsa keqbërësit e tyre harxhojnë para – shumë huazuar – në vaktet "e lira", ata hanë tani dhe paguajnë më vonë. Mund të jetë “i freskët”, por definitivisht nuk është i zgjuar.

Përveç një dëshire perverse vdekjeje ose një oreksi çuditshëm për vështirësi, pse dikush do të merrte kohë për të marrë një furnizim të mjaftueshëm me ushqime të ruajtura?

Tani si e planifikoni ruajtjen e ushqimit tuaj

Plani i ruajtjes së ushqimit emergjent

Këtu janë disa plane për t'ju ndihmuar ju dhe familjen tuaj të planifikoni një program ruajtje ushqimi ndërsa jeni larg.

  • Filloni me një 72 Ora e Ushqimit të Urgjencës dhe 7 Njësia e Ushqimit Ditor e Çantave të Ushqimit të Ngurta të Shtëpisë Malore për çdo anëtar të familjes në shtëpinë tuaj. Gjithmonë mbani ujë shtesë me të në një vend të freskët, nëse është e mundur.
  • Keni një program afatshkurtër të ruajtjes së ushqimit për ju dhe familjen tuaj 3 në 6 muaj në shtëpinë tuaj. Ju mund të merrni një larmi të madhe fillestarësh, perime dhe ëmbëlsira me ushqim të lulëzuar të ngrirë të ngrirë, të cilat kanë jetëgjatësi prej 7 në 30 vjet. Ushqimi i lulëzuar jetësor përgatitet lehtë me ujë të nxehtë ose të ftohtë dhe është ushqimi më i shijshëm i tharë nga ngrirja në treg.
  • Keni një program afatgjatë të ruajtjes së emergjencave për ju dhe familjen tuaj 1 në 2 vjet, por më gjatë nëse keni mundësi. Disa njerëz ruajnë 3 në 5 vite ushqimi të tharë nga ngrirja. Lulëzoni jetën Freeze Dried Foods janë të shkëlqyera për këtë, pasi ato kanë një jetëgjatësi prej 25-30 vjet. Mund t’i merrni në paketat e para-dizajnuara të magazinimit të ushqimit, duke kursyer kohë dhe para! Rekomandohet që këto ushqime t’i mbani në një vend të freskët në shtëpinë tuaj, siç është një garazh, bodrum, ose bodrum, nëse në dispozicion.
  • Keni të paktën dy 72 komplete vaktesh urgjence orë në një çantë shpine në makinën tuaj ose kamion me shumë ujë në rast emergjence me automjetin tuaj.

Kjo listë mund të jetë 5 herë më gjatë me të gjitha sendet shtesë për t'ju përgatitur për gatishmërinë e emergjencës, por sendet më të rëndësishme për të filluar janë ushqimet e thara nga ngrirja (Lulëzojnë ushqimet e jetës janë një zgjedhje e shkëlqyer) dhe uji i paster.

Pse të shkojmë me lulëzojnë jetën?

Alwaysshtë gjithmonë thelbësore të merret parasysh ruajtja e ushqimeve të thara nga ngrirja, të cilat kanë një jetë të gjatë në raft. Sipas mendimit tonë, Lulëzoni jetën Freeze Dried Food është larg më e mira dhe ja pse:

 

Procesi i tharjes së ngrirjes i përdorur për të krijuar ushqim të tharë nga ngrirja në jetën e lulëzuar ruan cilësitë më të mira të ushqimit. Me e rendesishmja, ajo ruan enzimat natyrore në ushqim, në mënyrë që të ushqeheni shëndetshëm. Ushqimi gjithashtu garantohet të ketë shije të shkëlqyeshme pas 30 vjet.

Lulëzojnë ushqimet e thata në jetë bëhen me të njëjtët përbërës si ushqimet e bëra vetë, por vetëm të marrë 10 minuta për t’u përgatitur. Ushqimet e thara në ngrirje krijohen duke përdorur tre procese themelore.

i parë, ata blejnë lëndë të parë cilësore. Së dyti, pajisjet tuaja për tharjen e ngrirjes së ushqimit kanë përparësi të dallueshme, pasi e bën shijen e ushqimit tuaj, shikoni dhe mbani më të freskët, peshojnë më pak, dhe mbajnë më shumë lëndë ushqyese. Dhe së treti, procesi i tij i gatimit bën që ushqimet të thahen me ngrirje të bëhen në shtëpi, një nga kompanitë e vetme që gatuan recetat e tyre të freskëta para tharjes së ngrirjes. Të tjerët thjesht mbledhin përbërës të tharë nga ngrirja në një paketë.

Lulëzojnë jetën ngrirë-tharë ushqime duhet të ruhen në kushte higjienike dhe të thata, pa ekspozim të zgjatur në temperatura ekstreme dhe shmangien e çdo ambienti që mund të dëmtojë paketimin, siç janë punktimet, zhytjet ose ndryshku.

Lulëzoni jetën Freeze Dried Foods është shtëpia juaj larg shtëpisë.

 

 

Rishikimi i dyqaneve të tjera të ngrirjes së ushqimeve

Fermat Augason

Kjo është një nga kompanitë më të mira për ruajtjen e ushqimit sepse investon shumë në aromë dhe sigurimin e të gjithë përbërësve të nevojshëm për të përgatitur vaktet me cilësinë më të mirë të mundshme.. Kjo kompani gjithashtu ka një përzgjedhje mbresëlënëse për ata që kënaqen duke ngrënë ushqime pa gluten dhe vegjetariane, dhe mirëmban çmime të ulëta për përbërësit a la carte, kështu që ju keni një shans për të parë nëse blerja e disa ushqimeve është një investim i mirë. për ruajtje. ushqim afatgjatë.

Ruajtja e ushqimit augason Fermat

Augason Farms ofron një përzierje të shkëlqyeshme të përbërësve thelbësorë, siç janë supat, fruta të thata, fasulet, mikse pijesh, dhe perime. Uji i pijshëm dhe filtrat e ujit mungojnë në zgjedhjen tuaj. Të kesh një sasi të mirë ushqimi për mbijetesë është mirë, por pa ujë të pastër ose të nxehtë, shumë mund të jenë të padobishme në rast urgjence. Emergency Essentials është një shërbim që ofron zgjidhje të furnizimit me ujë me përzgjedhjen tuaj të ushqimit.

 

Nëse planifikoni të bëni kampim ose keni nevojë për atë ushqim për një kohë të shkurtër, është më mirë të zgjidhni vaktet e paketuara në këtë dyqan – nëse nuk mendoni se mund të merrni një kanaçe 52-ons djathë pluhur nuk përzieni asgjë. të kohës. Ju mund të blini kontejnerë më të mëdhenj për ruajtjen e ushqimit me shumicë me vakte të mjaftueshme për të zgjatur disa vjet, por ka mundësi edhe për situata afatshkurtra.

Ky shërbim ofron një përzierje të shkëlqyeshme të gjërave thelbësore siç janë supat, fruta të thata, fasulet, përzierje pije dhe perime. Uji i pijshëm dhe filtrat e ujit mungojnë në zgjedhjen tuaj. Të kesh një sasi të mirë ushqimi për mbijetesë është mirë, por pa ujë të pastër ose të nxehtë, shumë mund të jenë të padobishme në rast urgjence.

 

 

 

Ruajtja e ushqimeve të mençura

Kutitë e emergjencës ose mbijetesës padyshim që duhet të përmbajnë ushqim. Jo vetëm ndonjë ushqim tjetër, por në përgjithësi ushqime të mbijetuara të thara nga ngrirja që janë të përshtatshme për situatat në të cilat gjendeni. Një nga kompanitë më të njohura që specializohet në prodhimin dhe shitjen e ushqimit të para-bërë për qëllime emergjente është Ushqimet e Urta, Inc.

 

Shumë njerëz pretendojnë se Ushqimet e Urta ofrojnë mbijetesën më të mirë, emergjente, dhe ushqim kampe në treg, dhe për arsye të mirë. Ndryshe nga ushqimet e tjera të të njëjtit lloj, Ushqimet e mençura të thara në ngrirje janë më të lira nga të gjitha. Përveç kësaj, është e paketuar në çanta kompakte për servirje, pra është shumë i lëvizshëm dhe i lehtë, ka aromë të shkëlqyeshme, dhe vjen në disa lloje.

Ushqimet e mbijetuara nuk duhet të prishen lehtë në mënyrë që të ruhen për një kohë të gjatë. Ushqimet e mençura kanë një 25 jetëgjatësia e vitit!

 

Produktet e Ushqimeve të Mençura gjithashtu vijnë në paketim ose çanta të ripërtëritshme, të cilat më pas ruhen në masë, kova plastike të guximshme. Këto kova janë çuditërisht të lehta për tu mbajtur, edhe për një fëmijë, kështu që në rast urgjence ju dhe fëmija juaj mund ta mbani ushqimin për një ose dy muaj.

Kova do të jetë e dobishme edhe për gjëra të tjera, si gërmimi dhe hedhja e plehrave. Plus, pjesa e poshtme e secilës enë është e formuar në mënyrë që ato të mbërthehen së bashku kur të bëhen pirg, kështu që ata nuk marrin shumë hapësirë ​​në bodrumin tuaj, depo, ose kudo që keni ndërmend të poziciononi tuajin. ushqim për mbijetesë që ata ofrojnë.

 

Kur blini produkte të Ushqimeve të Urta, ju mund të zgjidhni midis mëngjesit, dreka dhe mundësitë e darkës, si dhe një përzgjedhje të perimeve të thara nga ngrirja gustator, frutat dhe mishrat.

Disa nga opsionet e shijshme të mëngjesit përfshijnë granola krokante, drithëra, dhe kanellë molle. Zgjedhja juaj për darkë dhe drekë përbëhet nga shijshme të shijshme dhe të shijshme siç janë makaronat Alfredo, djegës ose makarona dhe djathë, rotini, tortilla ose supë me borzilok domate, stroganoff dhe teriyaki me oriz. Produktet e tyre përgatiten shumë lehtë. Disa nga ushqimet tuaja kërkojnë vetëm ujë të valë dhe më pas 12-15 minuta ushqimi juaj do të jetë gati.

 

Magazinimi i mençur i ushqimit nuk përfundon domosdoshmërisht me emergjenca të lidhura me katastrofën. Ju gjithashtu mund të konsumoni ushqimin e ruajtur të urgjencës në kohë kur ju ose familja juaj keni nevojë për një vakt të shpejtë, por janë shumë të lodhur për të gatuar.

Vlera ushqyese dhe aroma e produkteve të Wise Foods është e sigurt se do të jetë një zëvendësues i shkëlqyeshëm për vaktet shtëpiake. Plus, nëse furnizoni me këto lloj ushqimesh, do të jeni gjithashtu të përgatitur për çdo krizë ekonomike që mund të lindë në të ardhmen.

Mirëmbajtja e ushqimit të urgjencës do të sigurojë që familja juaj të ushqehet gjithmonë mirë gjatë periudhave të inflacionit dhe vështirësive financiare.

Shtëpia malore ngrinë ushqimin e tharë

Ushqime të Shtëpisë Malore, siguroni ushqime të thara në ngrirje për një periudhë specifike kohore, të gjitha ushqimet e urgjencës duhet të përmbajnë një kombinim të proteinave, karbohidrate, dhe dhjami. Nëse jeni duke paketuar magazinimin e ushqimit tuaj urgjent me sende në dyqan, është ideale që të keni një përzgjedhje të mishit të kuruar dhe të konservuar, fruta dhe perime, biskota, kokrra, dhe uji. Duhet të ketë një hapje kutie dhe një burim nxehtësie, të tilla si një sobë ose sobë elektrike.

 

Ky Paketë Ushqimi për Shtëpi Malore përfshin tre mëngjes, tre perime anësore, dhe gjashtë pako me 10 ons meze të drekës ose darkës, ushqim i mjaftueshëm për një të rritur për tre ditë. Boronicë dhe qumësht Granola, Vezë të Pjekura, Vezë të thata dhe speca, Kopshti bizele jeshile, Misër drithërash, Pritini Bishtajat, Viçi Stroganoff, Pule Teriyaki, Mac djegës me viçi, oriz dhe mish pule, makarona pranverore, dhe mish derri i ëmbël dhe i thartë me oriz. Të gjitha këto ushqime për mbijetesë emergjente mund të përgatiten lehtësisht në rrethana të vështira duke shtuar ujë dhe kanë një afat prej shtatë vjetësh. Klient i kënaqur Christopher Coakley nga Santa Barbara, Kaliz. Tha, “Ushqimi i Mountain House në përgjithësi ka shije më të mirë se shumica e alternativave të thara nga ngrirja.

Ndërtimi i magazinimit tuaj të ushqimit është ideal për situatat kur duhet të qëndroni larg në mënyrë të pavarur për dy javë. Nëse parashikoni se pasojat e kësaj, merrni parasysh një çantë urgjence për ruajtjen e ushqimit. Ato përmbajnë kuti dhe çanta me ushqime të ngrira dhe të thata që mund t'ju ndihmojnë ju dhe familjen tuaj për një muaj deri në mbi një vit. Konsiderohet MRE, këto komplete përmbajnë një kombinim të vakteve dhe sendeve individuale që mund të përgatiten së bashku.

Ushqim për mbijetesë në shtëpitë malore

Ushqime të Shtëpisë Malore 10 çanta dhe kanaçe, duhet vetëm ujë i ftohtë që të hidratohet plotësisht. Kur keni nevojë të përdorni rezervën tuaj të urgjencës për ushqim, mos harroni se secili 10 kuti – rreth një madhësi galoni – duhet të zgjasë vetëm një muaj. Asnjë nga ushqimet në këto komplete nuk duhet të mbahet në frigorifer. Për më tepër, një çantë zakonisht përmban një sasi të paracaktuar kalorish që do të konsumoni nëse ndiqni sugjerimet e specifikuara të dozimit.

 

Të jesh i përgatitur me ngrirje të thatë të shtëpive malore ushqime të thata do t'ju ndihmojë ju dhe familjen tuaj në periudha të vështira. Gjithashtu, një çantë ushqimi urgjente duhet të plotësohet me shtesa vitaminash dhe mineralesh, pasi nuk mund të konsumoni shumë fruta dhe perime gjatë katastrofës dhe periudhës së rimëkëmbjes.

Përfundim

Pasi të keni një program të ruajtjes së ushqimit emergjent, filloni me bërjen e listave të thjeshta të gjërave që ju dhe familja juaj përdorni çdo ditë – gjëra që mund t'ju duhen në rast urgjence; siç janë ushqimet e preferuara & pije, vitaminat & medikamente, veshje të ngrohta & çizme, batanije, bateri, qirinj, para shtesë, metodë alternative për ngrohjen e ushqimit ose ujit, radio me dore & elektrik dore, etj. Kështu që, përgatituni për çdo lloj emergjence, dhe argëtohuni duke e bërë atë. Me lulëzojnë jetën, do të jesh shumë i lumtur që ke bërë.

 

Lini një koment